Jousikaiukumodaus

TG-Music jousikaiukumodaus putkivahvistimiin Legendaarinen jousikaikumodaus putkivahvistimiin. Vintage-ikään ehtinyt keksintö nyt alkuperäisessä muodossaan vuodelta 2008.

Perinteisesti Fender-tyyppinen jousikaiku tarvitsee kaksi putkea: 12AT7/ECC81 ohjaamaan kaikutankkia ja puolikas 12AX7/ECC83 palautusvahvistimeksi. Sekoitus on passiivinen, kuten tässäkin. Aikoinaan osoittautui että jousikaiun voi tehdä myös yhdellä 12AX7/ECC83-putkella mikäli ei kaipaa surffityyppistä pauketta. Yhden putken versiossa tuloksena on pehmeä ja hillitty kaiku ilman jousikaiulle tyypillistä "bojoinggg" ääntä. Eli jousikaiku ilman ylimääräisiä häiriöääniä.

Sanomattakin selvää, että modauksen toteutus vaatii perehtymistä elektroniikkaan, putkiteknologiaan, kitaravahvistimiin ja keskimääräistä korkeampien jännitteiden kanssa pelaamiseen. Ihan pelkältä efektipedaalipohjalta ei välttämättä kannata lähteä liikkeelle. Mutta itse tehtyihin vahvistimiin lisäämisen pitäisi onnistua, jos vahvistimen tekeminen alunperinkin on onnistunut.

Alkuperäinen pdf kaikille pdf-tiedostojen ystäville: kaiukumodaus.pdf

← Back